ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Blancolån - Viktig info innan du tar ett bra Blancolån
Blancolan - All information om Blancolån
Blancolån

Blancolån

Blancolån är en typ av lån där du som låntagare inte behöver lämna någon säkerhet eller pant. Utlåning via blancolånen har ökat i omfattning kraftigt de senaste åren av flera anledningar.

  • Blancolånen används som bolån för att komma förbi bolånetaket för bostäder.
  • Blancolånet kan användas som konsumtionslån för resor och kapitalvaror.
  • Räntorna på blancolånen har sjunkit kraftigt i samband med den allmänna räntenedgången.
  • Ökad konkurrens bland långivarna har lett till mer marknadsföring och lägre kostnader för blancolånen.


Vad innebär ett blancolån?

Vad innebär ett blancolån?

Ett blancolån är ett lån där långivaren lånar ut pengar till en person som inte lämnar någon vare eller fastighet som säkerhet. Eftersom banken eller kreditinstitutet som lånar pengar till dig riskerar att inte få tillbaka dessa så kräver de lite eller mycket högre ränta än för t.ex. billån eller bostadslån.

Räntan på ett blancolån kan sättas efter dina förutsättningar att betala tillbaka lånet, d.v.s. låneföretagets risk att inte få tillbaka pengarna. Om du har ett fast jobb under längre tid, ordnad ekonomi och aldrig haft betalningsanmärkningar får du lägre ränta.

Ifall du inte har ett fast jobb, har några tillgångar och rent av dragit på dig en haft betalningsanmärkningar kan banken neka dig att ta ett blancolån. Långivaren kan också kräva att du har en borgenär för att du ska få ta blancolånet eller hänvisas du till mycket dyra sms-lån och snabblån med extremt höga räntor.

Bästa blancolånet

De blancolån som har den lägsta räntan kommer oftast från nisch banker. Om du snabbt till hitta två av marknadens bästa blancolån rekommenderas då att gå till.